rijswijkmonster

zondag, december 09, 2007

Groeten uit Lapland :-)



Nu Sinterklaas het land met gierende banden heeft verlaten en gillend naar huis is gegaan, werd het zaterdag weer tijd om een kerstboom uit te zoeken.

Om 3 uur gingen we bij Intratuin in 's Gravenzande op zoek naar een leuk modelletje. Omdat Danilo dit jaar de boel onveilig maakt, besloten we voor 1 keer geen boom van de grond tot het plafond te nemen, maar een iets kleiner model.

Nadat we een leuke boom met bijpassende mand gevonden hadden, en de kerstman ook nog even hadden begroet, zagen we een leuk tafereeltje in de Intratuin. Dit keer hadden we het fototoestel bij ons.

Daarna is Martin (dit keer, meestal gaat es mee) met Noa naar de manege gereden voor de wekelijkse paardrijles. Noa reed dit keer op Nicky, een 'nog-net-pony-maar-bijna-paard' met een pittig karakter. Dit paardje staat op de manege bekend als een 'bokkig' typetje. Ook bij Noa probeerde Nicky een paar keer met het been naar achteren te trappen, maar Noa gaf Nicky geen ruimte en met een ferme ruk aan het halster hield ze Nicky steeds onder controle. OOk toen Nicky niet in draf werd, kreeg het 2 ferme trappen met de laars in de buik en Nicky koos eieren voor haar geld.
Laat Noa maar schuiven op dat paard, ze beheerst het na een les op 10 al aardig en zit in een keurige houding op het paard.

Zondag moest de kerstboom natuurlijk worden opgezet. Nadat Danilo om half 12 naar bed was en Es even naar de begraafplaats ging om een mooie kerstkrans bij Damon te zetten, hebben Martin en Noa samen de kerstboom opgetuigd. Ook de lampjes in de tuin hangen inmiddels weer.



Toen Es om half 2 weer thuis kwam zijn martin en noa direkt naar de Uithof vertrokken om de nieuwe kunstschaatsen van Noa te proberen. Na een half uurtje wennen aan de nieuwe schaatsen begon Noa al te wennen aan de puntjes op de voorkant. Zoals gewoonlijk vond Martin het ook weer heerlijk om overal tussendoor te scheuren op de Bauertjes en voor we er erg in hadden stonden we bijna 3 uur op de schaatsen.

Kortom, het was weer een leuk weekend.


2 Comments:

Blogger ton van rijswijk said...

Was weer een fraai staaltje planning in Monster: kerstboom kopen, optuigen, schaatsen en naar de begraafplaats (waar wij in elk geval deze week ook heen gaan). Kerstboom ziet er fraai uit, we komen gauw kijken.


Opa Ton en Oma Els

11:47 a.m.  
Blogger tiki said...

Wat een mooie kerstboom in ieder geval hadden jullie alles mooi ,op tijd klaar.
En dan ook nog even schaatsen geweldig dat Noa dit ook nog onder de knie heeft.
Wij hopen dat jullie fijne dagen hebben en er van mogen genieten met het gezin en familie.
Veel liefs Rob en Jo

2:25 p.m.  

Een reactie posten

<< Home